Папа Римський тричі звертався до путіна щодо евакуації з Маріуполя – ЗМІ

Читать на русском
Володимир путін тричі відмовив Папі Римському Франциску в організації гуманітарних коридорів з Маріуполя.
Колаж 24 каналу

Володимир путін тричі відмовив Папі Римському Франциску в організації гуманітарних коридорів з Маріуполя.

Про це повідомляє італійська газета Il Messaggero.

Глава католицької тричі звертався до Путіна з приводу евакуації мирних жителів, які ховаються від російських обстрілів у заблокованому заводі Азовсталь. Однак всі рази прохання Папи було відхилено.

Не лише обстріли: мешканцям Маріуполя загрожує небезпека через антисанітаріюБлизько ста тисяч жителів Маріуполя перебувають у небезпеці, ризикуючи підхопити холеру, дизентерію або кишкову паличку.

«За ці шістдесят днів конфлікту Папа Франциск тричі намагався застосувати свою моральну владу над Кремлем, намагаючись допомогти створити гуманітарний коридор в Маріуполі. Але росія тричі давала зрозуміти Ватикану, що не гарантує жодної безпеки», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що переговори відбувалися шляхом прямих повідомлень до москви дипломатичними каналами, а також через православний Патріархат.

Раніше повідомляли, що багато країн та світових лідерів готові врятувати людей у ​​Маріуполі від російських бомбардувань, але кремль відкидає всі пропозиції. Для президента путіна мета знищити місто та його захисників – полк «Азов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: