Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння

Читать на русском
За надання Україні зброї проголосували як опозиція, так і коаліція. Деякі німецькі парламентарії розкритикували Шольца за зволікання з наданням зброї для України.
Associated Press

У четвер, 28 квітня, німецький Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння.

Про це повідомляє Spiegel.

За це проголосували 586 із 693 присутніх депутатів, 100 були «проти», семеро «утрималися».

Прийняттю рішення передували майже 70-хвилинні дебати.

Шольцу може загрожувати відставка через зволікання з постачанням важкого озброєння Україні – SpiegelЯкщо Олаф Шольц і надалі зволікатиме з постачанням важкого озброєння Україні, це питання на голосування може винести опозиція. Це сильно послабить позицію канцлера і загрожуватиме йому відставкою.

За надання Україні зброї проголосували як опозиція, так і коаліція. Деякі німецькі парламентарії розкритикували Шольца за зволікання з наданням зброї для України.

Як пише DW, після тижнів суперечок опозиційний Союз та світлофорна коаліція СДПН, Зелених та ВДП у Бундестазі спільно проголосували за постачання важкого озброєння в Україну. Як йдеться у заяві, підписаній лідерами фракцій, це сильний сигнал відповідальності перед Україною та єдності проти загарбницької війни росії.

«Парламентарі наголошують, що Німеччина твердо стоїть на боці України у її боротьбі за свободу. Підтримка права України на самооборону є важливою для захисту миру та свободи в Європі, а також для пошуку дипломатичного рішення», - йдеться у повідомленні.

Під час дебатів за надання Україні зброї лідер фракції Союзу Фрідріх Мерц (ХДС) різко критикував канцлера Олафа Шольца. Оскільки канцер тижнями уникав дискусії щодо постачання зброї та сумнівався.

Раніше повідомлялося, що Німеччина відправить в Україну зенітні установки Gepard не раніше літа.

Також нагадаємо, Німеччина надасть Україні ще 37 млн. євро на відновлення після війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: