Українці можуть зірвати план кремля щодо створення так званої «ХНР» – розвідка

Читать на русском
Зірвати фейковий референдум та всі плани російських окупантів щодо створення так званої ХНР можуть самі українці.

Зірвати референдум та всі плани російських окупантів щодо створення так званої «Херсонської народної республіки» може український опір.

На цьому наголосив представник ГУР МО України Вадим Скибіцький, якого цитує прес-служба розвідки.

Окупанти замість «референдуму» можуть спробувати приєднати Херсонську область до Криму – мерЗаконний мер тимчасово окупованого Херсона Ігор Колихаєв заявив, що не бачить у місті підготовки до так званого референдуму щодо створення ХНР.

У МОУ зазначили, що тактика країни-окупанта на тимчасово окупованих територіях України – це встановлення силовими структурами жорсткого контролю за територією та призначення на посади в органах місцевої влади маріонеток, які виконуватимуть всі вказівки кремля.

Проте, за словами представника військової розвідки України, «зірвати референдум та всі плани окупантів щодо створення так званої ХНР може опір та активна позиція громадян України на тимчасово окупованих територіях».

«Путину до 9 травня потрібно продемонструвати свій успіх. Він усе робитиме для того, щоб будь-якими методами провести референдум і сказати, що «народ Херсонської області» проголосив «Херсонську народну республіку» і хоче увійти до складу росії. Це подаватиметься як одна з перемог російських окупаційних військ на території України. Наступними кроками можуть стати Запорізька… Одеська… Це стратегія путіна, яку намагається реалізувати на території незалежних держав колишнього радянського союзу», – сказав Скибицький.

Нагадаємо, раніше омбудсмен Людмила Денісова повідомляла, що окупанти хочуть провести незаконний референдум у Херсонській області у першій декаді травня. Згодом у ЗМІ писали, що «референдум» планується на середину травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: