У «Л/ДНР» хочуть у травні провести «референдум» щодо приєднання до росії – ЗМІ

Читать на русском
У середині травня у самопроголошених ЛНР та ДНР збираються провести незаконний референдум про приєднання до росії. А на Херсонщині — про створення так званої ХНР.

У самопроголошених «ЛНР» та «ДНР» збираються провести «референдум» про приєднання до Росії, а в Херсонській області – про створення так званої «ХНР». При цьому терміни незаконних референдумів вже неодноразово зсуваються.

Про це повідомляє портал «Медуза» з посиланням на свої джерела.

Якщо в Херсоні окупанти проведуть «референдум», Україна вийде з переговорів – ЗМІПоки невідомо, як відреагувала на ультиматум країна-агресор, але минулий український ультиматум викликав у глави мзс рф справжню істерику

«Три джерела «Медузи», близькі до адміністрації президента росії (АП), повідомили, що в середині травня в «ЛНР» та «ДНР» можуть пройти референдуми про приєднання самопроголошених республік до рф. Два співрозмовники навіть назвали дати референдумів, що готуються, — 14 і 15 травня 2022 року», — пише видання.

Передбачається, що самопроголошені республіки окупанти хочуть офіційно приєднати у межах, визнаних росії 21 лютого - тобто в історичних кордонах Донецької та Луганської областей у складі України.

_«У ці ж дати, за інформацією джерел «Медузи», може пройти референдум і на Херсонщині, яку частково окупувала росія. На голосування планується винести питання щодо незалежності регіону від України та створення «Херсонської народної республіки» на зразок «ДНР» та «ЛНР». Вона надалі також може бути приєднана до росії, вважають співрозмовники видання», — повідомляється на порталі.

В «Медузі» зазначили, що спочатку «референдуми» були намічені на кінець квітня, але їх кілька разів переносили через невдачі російської армії на фронті. У виданні не виключають, що дати можуть змінит ще раз з тієї ж причини.

Нагадаємо, раніше було відомо, що окупанти готують «референдум» у Херсоні на першу декаду травня. Пізніше російські окупанти призначили точну дату псевдореферендуму на Херсонщині.

При цьому в МЗС України та ОПУ різко засудили заяви та спроби щодо нових незаконних референдумів з боку росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: