Втрати російської армії в Україні: найчастіше гинуть молоді люди з небагатих регіонів – розслідування

Читать на русском
Російські журналісти з'ясували, що на війні в Україні найчастіше гинуть молоді військові із бідних регіонів росії. Найвищі втрати у двох республіках – Дагестані та Бурятії.

У ході війни в Україні найчастіше гинуть молоді російські військовослужбовці з бідних регіонів, серед них є строковики.

Про це йдеться у розслідуванні російського видання «Медіазона».

Зазначимо, що журналісти враховували близько 1,7 тисячі загиблих російських військових, інформацію про яких їм вдалося у соціальних мережах, ЗМІ та на сайтах держорганів. У той час як, за даними українського Генштабу, втрати росії наблизилися до 22 тисяч убитих військових.

До 40% російських контрактників відмовляються повертатись воювати в Україну – CITРосійські військові-контрактники дедалі частіше відмовляються брати участь у війні в Україні. Особливо ті, хто вже брав участь у боях.

Як з'ясували журналісти під час розслідування, в Україні загинули щонайменше 500 солдатів найбільш боєздатних з'єднань — десантників, морських піхотинців та спецназівців. Великих втрат зазнали псковські та костромські десантники, які вже брали участь у боях в Україні у 2014 році.

Серед загиблих мінімум 300 офіцерів, у тому числі два генерал-майори та заступник командувача Чорноморського флоту. Також убито понад 70 бійців Росгвардії, кілька десятків льотчиків.

Більшість загиблих, зазначають журналісти, – молоді люди з небагатих регіонів, у тому числі строковики.

Найвищі втрати у двох республіках: Дагестані та Бурятії, де медіанна зарплата ледве перевищує 20 тисяч рублів. Жителів Москви та Петербургу практично немає у зведеннях. Майже в тисячі повідомлень згадується вік – найбільше загиблих у групі 21-23 роки.

Також у розслідуванні йдеться, що між загибеллю та похороном військових іноді минає значний час — найчастіше він становить близько двох тижнів.

Нагадаємо, прессекретар президента росії Дмитро Пєсков визнав великі втрати армії у війні проти України. Але називати конкретні цифри у кремлі не стали.

За інформацією Conflict Intelligence Team, у росії не залишилося жодної бригади морської піхоти, яка не зазнала б втрат в Україні. Хоча це один із найбільш боєздатних та підготовлених підрозділів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: