Канада передасть Україні бронеавтомобілі, гаубиці та системи ППО

Читать на русском
Попередня військова допомога Канади Україні охоплювала пакет з чотирьох 155-мм гаубиць М777 і пакет з восьми броньованих автомобілів Roshel Senator APC
Гаубиця М777US Army Force

Крім чотирьох 155-мм гаубиць М777 і восьми броньованих автомобілів Roshel Senator APC Канада відправить Україні більш істотну військову допомогу, включаючи сюди системи протиповітряної оборони ближньої, середньої та дальньої дії.

Про це ввечері 28 квітня заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

«Ми продовжимо працювати з США По війні в Україні, надаючи важке озброєння, відправляючи транспортні засоби (і т.д.) у якості військової допомоги Україні, яка буде доставлена якомога швидше» - сказала вона.

Подробиці про те, які конкретно системи ППО будуть надаватися Україні, в Міністерстві оборони Канади не розголошують. Можливо також, що Україні буде передано додаткову кількість гаубиць М777.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Канада передасть Україні у якості військової допомоги для Збройних сил чотири буксируваних важких 155-мм гаубиці М777 з усім необхідним. Ще шість таких гармат з боєприпасами передає Австралія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: