Україна отримає від Данії партію колісних бронетранспортерів Piranha III та БТР М113 – ЗМІ

Читать на русском
MOWAG Piranha III - колісний бронетранспортер, який є універсальною платформою для розміщення багатьох видів озброєння
MOWAG Piranha IIIВікіпедія

Данія передасть Україні в якості військової допомоги для ЗСУ велику партію колісних бронетранспортерів MOWAG Piranha III, а також партію гусеничних бронетранспортерів М113.

Про це повідомляє данське видання OLFI.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Україна отримає 25 БТР MOVAG Piranha III у версії 8х8. MOWAG Piranha - сімейство колісних БТР данської розробки, які придбали світову популярність; в США MOWAG Piranha став основою для лінійки бронетехніки LAV та Stryker.

Крім MOWAG Piranha III, Данія передає Україні партію з 50 гусеничних бронетранспортерів M113 і важкі міномети М10 разом з великою кількістю боєприпасів до них. Американські М113, до всього іншого, пройшли в Данії модернізацію, отримавши нові двигуни та посилену броню.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США 28 квітня проголосувала за законопроєкт про ленд-лізу для України. Це допоможе значно прискорити поставки озброєння в Україну для подальшого захисту від російської агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: