Канада поставить в Україну артилерію – буксирувані гаубиці

Читать на русском
Зазначається, що до складу вантажу військової допомоги увійдуть важкі буксирувані гаубиці М777, а також велика кількість боєприпасів до них
Гаубиця М777Вікіпедія

Канада передасть Україні у якості військової допомоги для Збройних сил деяку кількість буксируваних важких 155-мм гаубиць м777 з усім необхідним.

Про це повідомляє канадське видання The Canadian Press.

Зазначається, що до складу вантажу військової допомоги увійдуть важкі буксирувані гаубиці М777, а також велика кількість боєприпасів до них. Більше подробиць, у тому числі точну кількість знарядь і терміни поставок, офіційна Оттава поки що не наводить.

Нагадаємо, що після зустрічі світових лідерів 19 квітня США прийняли рішення, що у якості військової допомоги для боротьби з російським вторгненням Україна отримає значно більшу кількість артилерії. До ініціативи США приєднався ряд інших країн світу.

Франція також заявила, що передасть Україні 155 мм самохідні артилерійські установки CAESAR. Нідерланди, крім іншої важкої техніки, передадуть Україні САУ PzH 2000 - зараз ці машини німецького виробництва вважаються кращими САУ світу; сама Німеччина передасть боєприпаси до цих САУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: