Російський розвідувальний літак вторгся в повітряний простір Швеції

Читать на русском
Російський літак аерофоторозвідки Ан-30 крутився біля данської території, а потім демонстративно порушив повітряний простір Швеції
Літак Ан-30Вікіпедія

Російський літак-розвідник Ан-30 демонстративно вторгся в повітряний простір Швеції, і пробув там деякий час, після чого покинув місцевість. Інцидент стався ввечері 29 квітня.

Про це повідомляє британське видання The Guardian.

Голлівуд відпочиває. Колонка Леоніда ШвецяЯкби вся ця рішучість Заходу вкластися в українську перемогу проявилася кілька місяців тому, справи були б інакші, безліч людських життів було б збережено, кількість руйнувань була б значно меншою.

«Російський гвинтовий літак Ан-30 порушив повітряний простір Швеції в п'ятницю ввечері» - сказано в повідомленні.

Зазначається, що вторгнення відстежували силами Міністерства оборони Швеції. Раніше системи стеження фіксували цей же літак на схід від острова Борнхольм, данської території на Балтиці, перш ніж Ан-30 змінив курс і демонстративно відправився в бік шведської території.

«Це абсолютно неприйнятно – порушувати повітряний простір Швеції. Ця дія непрофесійно, і з огляду на загальну безпеку, дуже недоречно. Шведський суверенітет завжди потрібно поважати» – прокоментував ситуацію Міністр оборони Швеції Петер Хульдквіст.

Нагадаємо, на тлі війни в Україні та російської загрози Фінляндія і Швеція задумалися про те, щоб відмовитися від політики нейтралітету і вступити в НАТО. Країни можуть подати заявку одночасно. У росії вже пригрозили «наслідками» у разі такого рішення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: