Зрив евакуації з Попасної: знайдено один порожній закривавлений автобус, інший зник

Читать на русском
Інший автобус, який віз гуманітарну допомогу і на зворотньому шляху мав забрати людей, не знайдено, зв‘язку з водієм немає.
Сергій ГайдайУкраїнська правда

У Попасній на Луганщині ворожа ДРГ з гранатомета обстріляла евакуаційний транспорт у суботу, 30 квітня. Наразі знайдено один порожній автобус зі слідами крові, іншого нема.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«Ворожа ДРГ з гранатомета обстріляла евакуаційний транспорт у Попасній. В одному знайденому автобусі порожньо і сліди крові, інший знайти не вдалося!», - написав очільник області.

Як зазначив керівник ОВА Луганщини, подробиці події розповів один із волонтерів, якому вдалося вирватися, він зміг вийти на зв’язок, проте наразі невідомо, де він перебуває.

«Декілька груп українських військових побували на місці розстрілу евакуаційного транспорту, але виявили лише один пошкоджений автобус, людей в ньому не було, тільки сліди крові. Другий автобус, який віз гуманітарну допомогу і на зворотньому шляху мав забрати людей, не знайдено, зв‘язку з водієм немає», - уточнив Гайдай.

Україна має повністю звільнити Крим та Донбас – МЗС БританіїУкраїну треба озброїти так, щоб вона змогла звільнити від російських окупантів свої території Криму та Донбасу, заявили у британському МЗС.

Очільник області констатував, що загалом у Попасній ситуація надважка, вуличні бої тривають, в укриттях ще перебуває багато мирних людей.

Зазначимо, що сьогодні до Попасної відправили два евакуаційних автобуси, вони дісталися населеного пункту та потрапили під обстріл ворожої ДРГ. Зв’язку із людьми, які перебували у транспортному засобі й організовували евакуацію, не було.

Нагадаємо, що сьогодні російські окупанти обстріляли автомобіль із волонтерами, який рухався у напрямку Попасної.

Раніше ми повідомляли, що на Луганщині російські загарбники знайшли форму українських військових та можуть чинити різні провокації, щоб звинуватити ЗСУ.

Додамо, протягом доби на території Донецької та Луганської областей ЗСУ відбили 14 атак ворога. Було знищено одинадцять танків, сім артилерійських систем, двадцять вісім одиниць броньованої техніки та 14 автомобілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: