Займають приватні будинки: війська росії просуваються вглиб Попасної

Читать на русском
Війська росії не залишають спроб прорвати оборону міста Попасна в Луганській області - вони поступово просуваються вглиб міста і вже зайняли будівлю поліції.

Війська росії не залишають спроб прорвати оборону міста Попасна в Луганській області - вони поступово просуваються вглиб міста і вже зайняли будівлю поліції.

Про це повідомив голова військової адміністрації Попасної Микола Ханатов в інтерв'ю виданню Радіо Свобода.

За його словами, російські військові займають приватні та багатоповерхові будинки. Обстріл у місті не припиняється. Українські військові тримають оборону, але потребують допомоги.

«Не лише приватний сектор: вже у багатоповерхівках вони (російські військові – ред.) є. Ситуація дуже тяжка. У Попасній залишаються цивільні. Вони навіть на кілька хвилин не можуть відійти від укриттів, бо постійні обстріли. Росіяни постійно тиснуть, хочуть прорвати оборону, завдяки ЗСУ це не виходить. Але наші сили в Попасній потребують підтримки. Військової та підтримки живою силою», - зазначив Ханатов.

Він повідомив, що у місті залишаються до 3 тисяч цивільних осіб. Їх намагаються евакуювати, попри постійні атаки з боку ворогів.

«Щодо евакуації... якщо це можна назвати так: керівник газової служби, керівник водоканалу, вчитель самостійно сідають за кермо автомобіля чи автобуса. Їдуть до Попасної з гуманітарною допомогою, яку ми отримуємо до обласної адміністрації. На зворотному напрямку вони повною мірою беруть людей у ​​свої транспортні засоби. Наприклад, учора до шкільного автобуса, який розрахований на 23 місця, вдалося вмістити майже 50 осіб», - додав голова адміністрації.

Зазначимо, 15 квітня з Луганської області за п'ятьма узгодженими маршрутами евакуювали 370 мешканців. Однак із Попасної вдалося вивести лише трьох людей – машина, на якій вони виїжджали, потрапила під обстріл. Місто сьогодні зазнало потужного обстрілу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: