У Новій Каховці окупанти встановили пам’ятник Леніну

Читать на русском
Поки Україна перша у світі запускає електронні паспорти, рашисти відновлюють пам'ятник Леніна у тимчасово окупованій Новій Каховці.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Сьогодні, 30 квітня, в окупованій росіянами Новій Каховці на Херсонщині на центральній площі російські загарбники встановлюють пам'ятник радянському революціонеру Володимиру Леніну.

Про це віцепрем'єр Михайло Федоров повідомив у Telegram.

«Поки Україна перша у світі запускає електронні паспорти, орки відновлюють пам'ятник Леніна у тимчасово окупованій Новій Каховці. Тримайтеся, дорогі, коли ці дикуни заберуться з території нашої країни – буде ленинопад 2.0», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що напередодні у захопленому Генічеську Херсонської області колаборанти встановили пам'ятник Леніну.

Як зазначив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, все це відбувається на тлі «посилення загарбниками гуманітарної кризи, жорсткого придушення інакодумства та прояву громадянської позиції».

Поки Україна перша у світі запускає електронні паспорти, рашисти відновлюють пам'ятник Леніна у тимчасово окупованій Новій Каховці.
t.me/zedigital

Нагадаємо, що самопроголошена «влада» тимчасово окупованої Каховки на Херсонщині планує масштабне святкування 9 травня. Колаборанти хочуть провести парад та мітинг, та потроїти «солдатську кашу».

Раніше омбудсмен Людмила Денісова повідомляла, що окупанти хочуть провести незаконний референдум у Херсонській області у першій декаді травня. Згодом у ЗМІ писали, що «референдум» планується на середину травня.

Також нагадаємо, що на Херсонщині окупанти змушують вчителів перейти на російську програму.

Окрім цього, за інформацією розвідки, українці можуть зірвати план кремля щодо створення так званої «ХНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: