Частину військ росії з-під Маріуполя перекидають на Запоріжжя – Пентагон

Читать на русском
Розвідка США бачить ознаки перекидання деяких російських підрозділів з-під Маріуполя в напрямку північного заходу
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

За спостереженнями Міністерства оборони США, російські окупанти почали виведення частини своїх військ з-під Маріуполя, де нібито придушили опір залишків гарнізону міста. Ці частини .

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на високопоставленого представника Пентагону.

Чиновник розповів агентству, що розвідка США бачить ознаки перекидання деяких російських підрозділів з-під Маріуполя в напрямку північного заходу, хоча бої за це місто все ще тривають.

Україна і союзники зможуть зупинити російську агресію і захистити свободу в Європі – ЗеленськийДля США і союзників цей крок недешевий. Але негативні наслідки для всього світу від російської агресії проти України та проти демократії настільки масштабні, що в порівнянні з ними ця підтримка Сполучених Штатів є необхідною

«Ми можемо говорити про те, що російські війська виходять з району Маріуполя і просуваються на північний захід у напрямку Запорізької області. Це не означає, що Маріуполь під їх контролем, вони продовжують завдавати ударів по місту. Вони б цього не робили, якби контролювали місто» – заявив представник Пентагону на брифінгу 28 квітня, повідомляє Радіо Свобода.

Як відомо, українські захисники в Маріуполі знаходяться в підвалах заводу «Азовсталь» разом з тисячею мирних жителів, серед яких діти.

Росіяни неодноразово заявляли, що нібито повністю захопили Маріуполь. У відповідь на це у Зеленського повідомили, що російські окупанти не контролюють Маріуполь повністю, всі їхні заяви - це фейки. Завод «Азовсталь» є п'ятою частиною міста і він не захоплений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: