Росіянам не вдасться встановити контроль над окупованими територіями України – Данілов

Читать на русском
Будь-які псевдореферендуми, які росія спробує провести на окупованих територіях, у тому числі на Херсонщині, заздалегідь приречені на провал. Те ж саме буде зі спробою впровадити рублі
Олексій Даніловpresident.gov.ua

Російські окупанти не зуміють легітимізувати свій контроль над окупованими територіями України, як би вони не намагалися вивернутися, і що б вони не намагалися для цього робити.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов 28 квітня, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, будь-які псевдореферендуми, які росія спробує провести на окупованих територіях, у тому числі на Херсонщині, заздалегідь приречені на провал, тому що вони нічого не значать і ніким не визнаються.

У Херсоні прогриміло безліч вибухів, у місті пропало мовлення російської пропагандиВибухів було стільки, що городяни не змогли їх підрахувати. Передбачається, що був вражений телецентр, який контролювався окупантами та транслював російську пропаганду

«Це не референдуми. Це звичайна класика рашистів, яка використовується для нібито легалізації тих дій, які вони проводили. Вони не мають ніякого ні юридичного, ні міжнародного значення. Це звичайний рашизм, який на сьогодні цвіте, на превеликий жаль, на території рф... Я більш ніж упевнений, що навіть якщо відбудуться якісь дії там, вони точно не можуть тягнути ні на який референдум, тому що росія не має ніякого відношення до наших територій» - сказав він.

Те ж саме, за його словами, буде зі спробою ввести рублі на захопленій території. Будь-які спроби росіян просувати рублеву зону на окупованих територіях зіткнуться з опором і будуть нівельовані.

У «Л/ДНР» хочуть у травні провести «референдум» щодо приєднання до росії – ЗМІУ середині травня у самопроголошених ЛНР та ДНР збираються провести незаконний референдум про приєднання до росії. А на Херсонщині — про створення так званої ХНР.

«Коли вони захоплюють ту чи іншу територію, вони хочуть поміняти банківську систему. Наскільки це приживеться на Херсонщині, я сказати точно вам можу - не приживеться. Деякий час вони можуть мати якісь спроби зробити таку валюту – псевдовалюту, яка повинна рухатися на цій території. Але, маючи на увазі той опір, який чинять херсонці та всі громадяни нашої країни, я більш ніж упевнений, що це на короткий проміжок часу» - підсумував Данилов.

Нагадаємо, в ЗМІ повідомляли, що в Херсонській області псевдореферендум про створення так званої «ХНР» хочуть провести в середині травня, при цьому терміни зрушували вже кілька разів. Також відомо, що окупанти хочуть з 1 травня перевести захоплену Херсонську область до рублевої зони.

При цьому законний міський голова тимчасово окупованого Херсона [Ігор Колихаєв заявив, що не бачить у місті підготовки до так званого «референдуму щодо створення «ХНР». Він вважає, що окупанти можуть спробувати приєднати Херсонщину до Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: