Членство Ковальова у фракції СН призупинено, ОГП та СБУ просять розібратися, чим нардеп зайнятий на Херсонщині

Читать на русском
Нардеп Олексій Ковальов із квітня перебуває на тимчасовій захопленій території Херсонської області. Слуга народу призупинила його членство у фракції та просить правоохоронців розслідувати перебування нардепа там.
Facebook/Олексій Ковальов

«Слуга народу» призупинила членство Олексія Ковальова у фракції. Політсила також просить правоохоронців розібратися в обставинах перебування нардепа на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Про це йдеться у заяві партії та фракції «Слуга народу».

Олексій Ковальов, якого було обрано по округу №186 Херсонської області, з квітня перебуває на тимчасово захопленій території. Судячи з його інтерв'ю, зазначають у СН, він там цілком добровільно.

У РНБО закликають Раду ввести особливий режим покарання за колабораціонізмСекретар РНБО Данілов також порадив здатися всім спільникам затриманого лідера ОПЗЖ Медведчука.

«Він спілкується із російськими військовими, які не вчиняють по відношенню до нього жодних дій. Він не бере участь у національному спротиві російській агресії та окупації. Він, за його ж словами, здійснює на тимчасово захопленій території діяльність із надання гуманітарної допомоги. Крім того, він не відвідує пленарні засідання Верховної ради України, не бере участь у голосуваннях за важливі в умовах воєнного стану законопроекти. Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що 12 квітня депутат повідомив, що до нього додому приходили російські військові. За словами Ковальова, йому не пропонували очолити будь-який орган влади. Розмова тривала близько двох годин, йому не загрожували та не затримували.

«Слуга народу» у заяві наголошує, що поведінка Ковальова та випадки його спілкування з окупаційними військами викликають підозру у здійсненні ним державної зради. Тому що на тимчасово захоплених територіях окупанти викрадають колишніх та нинішніх керівників органів влади, громадських діячів, підприємців та проводять примусову мобілізацію.

У політсилі вважають, що поведінка Ковальова несумісна ні зі званням народного депутата, ні із членством у фракції. «Саме тому політична партія «Слуга народу» та фракція партії «Слуга народу» у Верховній раді України ухвалили спільне рішення про призупинення членства Олексія Ковальова у фракції та звернулися до генерального прокурора України Ірини Венедіктової, голови Служби Безпеки України Івана Баканова із закликом порушити справу, у межах якої ретельно і всебічно розслідувати всі факти та обставини перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування з окупаційними військами. За висновками слідства партія та фракція ухвалять політичні рішення щодо цього депутата», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року Олексій Ковальов став власником «4 каналу». Як пізніше розповів депутат, він оформив угоду на батьків, після чого вони подарували йому куплений актив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: