Вірменія почала платити за російський газ в рублях – міністр економіки

Читать на русском
Газпром є єдиним постачальником до Вірменії природного газу, який продається споживачам. Міністр економіки країни заявляв, що покупка газу за рублі є позитивним розвитком для Вірменії.
фото: Фокус

Міністр економіки Вірменії Ваган Керобян заявив, що країна почала розплачуватись за російський газ у рублях. Коли саме це сталося, він не уточнив.

Як передає вірменська служба Радіо Свобода, про це він сказав в інтерв'ю російському РБК.

«Наскільки я знаю, останні кілька платежів були саме в рублях, але за відповідним курсом», – сказав міністр.

Згідно зі словами Керобяна, ціноутворення відбувається у доларах, але оплата здійснюється у рублях.

«Справді, контракт «Газпрому» на постачання газу до Вірменії вже кілька років дозволяє платити за газ у рублях, і ця можливість використовується», - підтвердив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов.

Перша країна з Євросоюзу повністю відмовилась від російського газу – деталіЗ початку квітня газотранспортна система країни не імпортувала газу з рф. За даними оператора Amber Grid, на 2 квітня імпорт російського газу був нульовим.

Зазначимо, що «Газпром» є єдиним постачальником до Вірменії природного газу, який продається споживачам. Оператор газотранспортної мережі Вірменії - «Газпром Вірменія», дочірнє підприємство «Газпрому».

Раніше міністр економіки Ваган Керобян заявляв, що покупка газу за рублі є позитивним розвитком для Вірменії. За контрактом Вірменія отримує газ по $165 за тисячу кубометрів.

«Якщо ми зафіксуємо ціну в рублях, це буде дуже великий успіх, тому що ми зараз маємо проблему, коли наші експортери, не маючи впевненості в майбутньому курсі рубля, надто неохоче оцінюють свій експорт у російських рублях. Якщо у нас буде фіксована ціна на газ у рублях, це дозволить нам через зворотні угоди давати нашим експортерам фіксований майбутній курс рубля», – говорив міністр.

Нагадаємо, що ще одна країна Європи планує зменшити залежність від російського газу.

Окпім цього, нещодавно Італія знайшла вихід, щоб спокійно відмовитися від російського газу.

Раніше ми повідомляли, що Словаччина готова платити за російський газ рублями. При цьому, у ЄС вважатимуть оплату газу рублями порушенням санкцій проти росії.

Також нагадаємо, що перша країна з Євросоюзу офіційно повністю відмовилась від російського газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: