Найбільша у світі криптобіржа обмежить доступ користувачів із росії

Читать на русском
Через набуття чинності п'ятим пакетом санкцій ЄС найбільша криптобіржа Binance обмежить доступ російських користувачів

Найбільша у світі криптобіржа Binance обмежить доступ до своїх послуг для фізичних та юридичних осіб із росії. Це стосуватиметься тих, у кого є криптоактиви загальною вартістю понад 10 тисяч євро.

Про це повідомляє російське видання «Медуза» з посиланням на заяву Binance.

Ринок криптовалюти: як в країнах світу регулюють віртуальні активиУ Польщі дозволено продаж і майнінг криптовалюти, в Швейцарії вона прирівняна до іноземної валюти, а в Болівії – взагалі заборонена.

Такі клієнти зможуть лише вивести кошти, але не зможуть торгувати чи вносити додаткові кошти на рахунки.

Рахунків користувачів з росії, активи яких не перевищують 10 тисяч євро, а також рахунків росіян, які проживають за кордоном, нові правила не торкнуться.

Обмеження Binance пов'язані з п'ятим пакетом санкцій Євросоюзу, який набув чинності 8 квітня. Він передбачає, зокрема, обмеження на послуги з управління криптоактивами осіб, пов'язаних з росією. «Хоча ці заходи потенційно обмежують звичайних громадян росії, Binance як лідер галузі має реалізувати ці санкції. Ми вважаємо, що всі інші великі біржі невдовзі мають наслідувати ті самі правила», — йдеться у заяві Binance.

Нагадаємо, шостий пакет санкцій Євросоюзу проти росії за її вторгнення в Україну може бути представлений вже наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: