Ізраїль закликав своїх громадян негайно покинути територію Придністров'я

Читать на русском
Також рекомендується відкласти поїздки в цей регіон всім громадянам Ізраїлю, які планували приїхати туди найближчим часом
Ілюстративне фотоImago Image Center

Міністерство закордонних справ Ізраїлю 28 квітня випустило офіційне повідомлення, в якому міститься заклик до всіх громадян країни, які зараз знаходяться на території невизнаної республіки в Придністров'ї, негайно покинути цей регіон.

Про це йдеться в офіційному повідомленні МЗС Ізраїлю.

У Придністров'ї війська росії приведені в бойову готовність – ГенштабРосійські окупанти дали команду привести війська біля Придністров'я в повну бойову готовність.

«У зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою в Придністровському регіоні та враховуючи, що можливості МЗС надавати допомогу громадянам Ізраїлю, які там проживають, обмежені, громадян Ізраїлю закликають якомога швидше покинути Придністров'я. Крім того, МЗС закликає громадян Ізраїлю, які планують прибути в Придністров'я найближчим часом, скасувати свою поїздку зараз» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, за даними української розвідки, російська армія може завдати масованого ракетного удару по невизнаному Придністров'ю з жертвами серед мирного населення. При цьому росія готується звинуватити в цьому Україну.

В РНБО заявили, що мета російських провокацій в Придністров'ї – відкрити додатковий фронт в Одеській області та відвернути увагу від Маріуполя. А у Зеленського зазначили, що якщо росія зуміє залучити Придністров'я у війну проти України, це поставить на анклаві хрест. Україна завжди розглядала ПМР, як можливий плацдарм для вторгнення, тому оборона на цьому напрямку продумана і дуже сильна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: