Перенесення військових дій на територію росії буде рішенням тільки України – Блінкен

Читать на русском
Зараз завдання США - надання Україні всього необхідного, щоб її Збройні сили витіснили російських окупантів за її межі
Ентоні БлінкенReuters

Перенесення бойових дій на територію росії - це виключно рішення України. Вона повинна сама вирішувати, чи варто їй йти на такий крок. Така офіційна позиція Сполучених Штатів.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Сенаті 27 квітня, повідомляє американський телеканал CNBC.

Держсекретар зазначив, що на даний момент завдання США - надання Україні всього необхідного, щоб її Збройні сили витіснили російських окупантів за межі міжнародно визнаних кордонів країни.

«Окреме питання полягає в тому, чи повинні українці здійснювати дії, які виходять за межі їхніх кордонів. Мій власний погляд полягає в тому, що їм життєво важливо робити все необхідне для захисту від російської агресії. І вибір тактики в такому випадку - це їх власне рішення» - сказав він.

Нагадаємо, у Британії вважають, що українські сили можуть використовувати західну зброю для атак на військові об'єкти на території росії для порушення їх логістики та ліній постачання. Це є «абсолютно законною» частиною війни.

Нагадаємо, в прикордонних областях росії за останній місяць сталося кілька пожеж на складах з паливом і припасами. Наприкінці березня в передмісті Бєлгорода загорівся склад боєприпасів. А 1 квітня в тому ж місті сталася масштабна пожежа на нафтобазі, в якій місцева влада побачила «український слід».

Крім того, днями у російському Брянську горіли нафтобаза і арсенал міністерства оборони росії. А 27 квітня вночі в Білгородській області сталася пожежа на складі боєприпасів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: