Залучення Придністров'я у війну проти України поставить на ньому хрест – Подоляк

Читать на русском
Україна багато років готувалася до того, що росія може напасти з боку ПМР; на цьому напрямку потужна оборона
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Якщо росія зуміє залучити Придністров'я у війну проти України, це поставить на анклаві хрест. Україна завжди розглядала ПМР, як можливий плацдарм для вторгнення, тому оборона на цьому напрямку продумана і дуже сильна.

Про це заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону.

«Втягування Придністров'я у війну означатиме кінець цього анклаву, і в Тирасполі це розуміють... Тому скоріше мова в такому випадку йде про інформаційний тиск на Україну» - сказав він, коментуючи можливість вступу ПМР у війну проти України.

Нагадаємо, за даними української розвідки, російська армія може завдати масованого ракетного удару по невизнаному Придністров'ю з жертвами серед мирного населення. При цьому росія готується звинуватити в цьому Україну.

В РНБО заявили, що мета російських провокацій в Придністров'ї – відкрити додатковий фронт в Одеській області та відвернути увагу від Маріуполя.

Російські окупанти дали команду привести війська на території Придністров'я в повну бойову готовність. При цьому в західних ЗМІ вважають, що росія планує гібридні атаки, щоб дестабілізувати прозахідний уряд Молдови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: