Швейцарія заморозила російські активи на 6 млрд доларів

Читать на русском
Швейцарський уряд заморозив російські активи на суму близько 5,75 млрд швейцарських франків.
Reuters

Швейцарський уряд заморозив російські активи на суму близько 5,75 млрд швейцарських франків.

Про це повідомляє Reuters.

«Сьогодні я вперше можу дати вам інформацію про суму заморожених коштів. На сьогодні SECO була повідомлена про кошти та активи на загальну суму близько 5,75 млрд швейцарських франків», – розповів Ервін Холлінгер, високопоставлений чиновник Державного агентства Секретаріату з економічних питань, що реалізує нагляд за санкціями.

Місяць повномасштабної війни в Україні: що за цей час пообіцяв ЗеленськийЯкі обіцянки дав президент Володимир Зеленський за місяць повномасштабної російської агресії – у матеріалі Слово і діло.

Активи охоплюють ряд об'єктів нерухомості в кантонах, які служили туристичними курортами. SECO досі відмовлялася оцінювати розмір активів, заморожених або потенційно підлягають санкціям.

«Після надходження нових повідомлень і потенційних доповнень до санкційних списків ЄС, що також передбачає Швейцарія, цілком ймовірно, що це число ще більше зросте», – додав Холлінгер.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський звертався до парламенту Швейцарії та закликав заморозити рахунки та активи чиновників Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: