ЄС заморозив російських активів на 35 млрд євро – Bloomberg

Читать на русском
Сума заморожених російських активів у ЄС досягла 35 млрд євро. Найбільше капіталів заморозила Франція.

Країни Європейського Союзу заморозили активи на суму 35 млрд євро (39 млрд доларів) у відповідь на вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє Bloomberg.

Очолила список Франція, яка заморозила капітали на суму 23,5 млрд євро. Більшість цієї суми становлять кошти російського центрального банку.

Німеччина, згідно з оцінкою Єврокомісії на 5 квітня, конфіскувала активи на суму 341,6 тисячі євро. Через тиждень після цього Берлін конфіскував яхту Dilbar російського мільярдера Алішера Усманова, яка була оцінена в 600-750 млн доларів.

У Бельгії були заморожені активи на суму 10 млрд євро.

Загальна сума заморожених в Італії активів склала 1,1 млрд євро, включаючи яхти та нерухомість на Сардинії та Тоскані. На Ірландію припадає заморожування активів на суму 839 млн євро, на Нідерланди – 516 млн євро і на Данію – 4195 євро.

Нагадаємо, як повідомила міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс, західні держави вже заморозили близько 60% російських валютних резервів.

Крім того, на Заході вже починають обмірковувати варіанти того, як стягнути з росії компенсації для відновлення України після війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: