У ЗСУ розповіли, якої зброї бійцям не вистачає для перемоги

Читать на русском
Україні зараз на фронті потрібне більш важке озброєння. Одних ПЗРК Stinger та Starstreak недостатньо.

Україні зараз на фронті необхідні сучасні зенітні ракетні комплекси середнього та великого радіусу дії, а також сучасні винищувачі для закриття неба у війні з росією.

Про це у четвер, 28 квітня, заявив командувач ЗС ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram.

Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєнняЗа надання Україні зброї проголосували як опозиція, так і коаліція. Деякі німецькі парламентарії розкритикували Шольца за зволікання з наданням зброї для України.

Він насамперед подякував країнам світу за вже надану військову допомогу. Але наголосив, що для перемоги ЗСУ необхідно закрити небо.

«Для того, щоб Повітряні сили самостійно закрили небо над Україною, одних ПЗРК Stinger та Starstreak, наданих партнерами, недостатньо», - сказав він.

Олещук нагадав, що переносні комплекси малого радіусу дії призначені для знищення маловисотних цілей, таких як гелікоптери. З їхньою допомогою неможливо дістати літаки окупантів, які скидають бомби на українські міста з 8-ми і більше кілометрів.

Для цього потрібні сучасні зенітні ракетні комплекси середнього та великого радіусу дії для ефективного зенітного ракетного прикриття повітряного простору.

(Зазначимо, мова може йти про американський ЗРК Patriot або мобільний зенітно-ракетний комплекс норвезько-американського виробництва NASAMS).

Також, за словами Олещука, Україна потребує сучасних винищувачів.

Нагадаємо, за даними Генштабу, станом на 28 квітня українські війська збили 187 російських літаків та 155 вертольотів.

Іноземні ЗМІ припускають, що переломний момент війни з рф може наступити в травні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: