На росію чекають тотальна ізоляція та бідність – Подоляк

Читать на русском
Росія перестала бути надійним партнером в очах усього світу, країна рано чи пізно зіткнеться з енергетичним ембарго. на росію чекає небачена бідність.
фото РБК-Україна

росія перестала бути надійним партнером в очах усього світу, країна рано чи пізно зіткнеться з енергетичним ембарго. У середньостроковій перспективі на росію чекає небачена бідність.

Про це заявив радник Офісу президента України Михайло Подоляк у четвер, 28 квітня.

Зеленський повідомив, що ембарго на російську нафту введуть, але питання зовсім у іншомуПрезидент України підкреслив, що ембарго на постачання російської нафти все одно буде застосовано.

«Запровадження ембарго на російські енергоносії – це час. Відмова від російської нафти – це не лише про моральну відповідальність, а й про розрахунок: росія перестала бути надійним та прогнозованим партнером у власних очах світу, тому світ не може собі дозволити залежати від неї», - написав він.

Подоляк висловив думку, що Європі вдасться повністю відмовитись від російських енергоресурсів. За його словами, перешикуватися на альтернативні канали постачання буде дорого, але не настільки, якщо цього не зробити.

«У середньостроковій перспективі на москву чекатиме тотальна економічна та політична ізоляція. Як наслідок – бідність у масштабах, яких росія ще не бачила», - додав він.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба звернувся до європейських лідерів щодо ембарго на нафту росії.

Водночас Жозеп Боррель заявляв, що ЄС не має єдиної позиції щодо російського енергетичного ембарго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: