Ембарго проти енергоресурсів росії можуть затвердити в найближчі тижні – Ле Мер

Читать на русском
Це дозволить скоротити потік валюти в росію, позбавивши її 700 мільйонів доларів на день. Але консенсус з цього питання ще не досягнутий
Брюно Ле Мерslon.fr

Найближчим часом країни Європейського Союзу приймуть рішення про повне ембарго на поставку в Європу російської нафти, що завдасть по росії серйозного удару.

Про це заявив міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер в [ефірі] (https://www.bfmtv.com/) французького BFMTV.

«Президент кілька разів говорив, що санкції потрібно посилити... Президент не говорить, що мова йде про газ, тому що ми знаємо, що для певної кількості європейських держав просто зупиниться вся їх економічна діяльність... Сьогодні на столі – це заборона на імпорт нафти з росії» - сказав міністр.

За його словами, це дозволить скоротити потік валюти в росію, позбавивши її 700 мільйонів доларів на день. Але консенсус з цього питання ще не досягнутий.

«Ми повинні домогтися успіху в об'єднанні 27 держав-членів, ми ще не там. Ще є опір, є обґрунтоване занепокоєння. Ми повинні на них реагувати... Для мене це більше питань тижнів, ніж місяців» - резюмував він.

Нагадаємо, 15 квітня в Європейському Союзі почали розробляти найскладнішу міру покарання для росії – ембарго на російські нафтопродукти.

8 квітня Європейський союз на другий день нарад затвердив новий санкційний пакет проти росії. Заходами впливу на агресора стануть росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: