Кулеба звернувся до європейських лідерів щодо питання ембарго на нафту

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба знову закликав європейських лідерів запровадити ембарго на покупку російської нафти.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав європейських лідерів запровадити ембарго на покупку російської нафти, а також не дати росії знайти шляхи обходу вже запроваджених обмежень.

Про це він написав у своєму Twitter у понеділок, 25 квітня.

Зеленський повідомив, що ембарго на російську нафту введуть, але питання зовсім у іншомуПрезидент України підкреслив, що ембарго на постачання російської нафти все одно буде застосовано.

«Якщо світові лідери та бізнес дійсно хочуть покласти край російським військовим злочинам, вони мають спочатку позбавити Путіна доходів від продажу нафти. Досить виправдань і напівзаходів, поки українців бомбять, вбивають, катують і гвалтують. Російська нафта наповнена українською кров'ю. Перестаньте купувати її!», - написав він.

Глава МЗС також додав, що зараз росія відчайдушно намагається обійти вже введені обмеження.

«Давайте відверто: будь-яка суміш, що містить будь-яку російську нафту, повинна розглядатися як 100% російська нафта. Не дозволяйте росіянам обманним шляхом оминати обмеження», - підсумував Кулеба.

Нагадаємо, у березні російську «криваву» нафту перевозили 116 танкерів із 19 країн.

У квітні стало відомо, що найбільший у світі нафтотрейдер припинить торгівлю російською нафтою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: