Переселенцям в Україні потрібно майже 600 тисяч квартир – Тимошенко

Читать на русском
Українським переселенцям потрібно близько 600 тисяч квартир. Держава будуватиме нове житло і викуплятиме готове. Загальна вартість проєкту становитиме 69 млрд гривень.
president.gov.ua

За час повномасштабної війни в Україні з'явилося 2 млн переселенців, їм потрібно майже 600 тисяч квартир.

Про це на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Отримати довідку переселенця та грошову допомогу вже можна через «Дію»З 19 квітня подати заявку на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи та отримання фінансової допомоги можна через застосунок Дія.

«Понад 2 млн людей змінили місце свого проживання, тобто вважають тимчасово переміщеними особами. Державі необхідно надати майже 600 тисяч квартир для забезпечення переселенців житлом, це попередньо, як ми розуміємо. Враховуючи масштаб потреби у житлі, було обрано план будівництва з нуля плюс викуп вже готових квартир, які є у регіонах. Протягом цього року ми плануємо дати понад 53 тисячі квартир. Це закриє потреби 186 тисяч переселенців», – розповів Тимошенко.

Щодо викупу квартир: за його словами, квартири мають бути з ремонтом, з сантехнікою та меблями.

Для будівництва нових квартир обрано 15 областей та Київ. Тимошенко повідомив, що до кінця року планується збудувати 30 тисяч квартир загальною вартістю 36 млрд гривень.

Загальна вартість проєкту з урахуванням викупу квартир становитиме майже 69 млрд гривень.

Нагадаємо, за даними Міжнародної організації з міграції, кожен шостий українець став переселенцем після початку повномасштабної війни.

Раніше в Україні запустили програму допомоги громадянам, які вимушено залишили свої будинки через бойові дії. Основні напрямки програми – гроші, робота та житло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: