Гроші, робота, житло: як уряд допомагатиме переселенцям

Читать на русском

Переселенцям в Україні виплачуватимуть щомісячну допомогу. Також розпочинають програму працевлаштування.

В Україну запускають програму допомоги громадянам, які вимушено покинули свої будинки через бойові дії.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Основні напрямки програми – гроші, робота та житло.

Кожному переселенцю в країні держава щомісяця виплачуватиме допомогу у розмірі 2 тисячі гривень. По 3 тисячі гривень виплачуватимуть на кожну дитину, яка була змушена покинути будинок через війну. Оформити виплати можна буде через програму «Дія», гроші перераховуватимуть на картку.

Допомога буде надаватися щомісяця на весь період запровадження воєнного стану плюс один місяць після його припинення або скасування.

Громадянин має стати на облік як переселенець та отримати відповідну довідку. Далі потрібно подати заяву на отримання допомоги до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. До кінця місяця з'явиться можливість подати заявку через програму «Дія».

Крім цього, Кабмін розпочинає програму працевлаштування переселенців. Роботодавцям, які приймають на роботу переселенців із постраждалих регіонів, держава виплачуватиме по 6,5 тисячі гривень за кожного працевлаштованого.

Тиждень тому Кабмін ухвалив механізм компенсації комунальних витрат громадам, які надають безкоштовне житло переселенцям у школах, садах, будинках культури та комунальних установах.

Тепер компенсацію за комунальні платежі отримуватимуть і сім'ї, які прийняли вдома переселенців – по 450 гривень на особу.

Також, нагадаємо, переселенці зможуть змінити місце реєстрації через Дію.

На час воєнного стану в Україні бізнесу також вирішили спростити життя. Які правила роботи будуть на час війни, можна прочитати тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: