З'явився новий спосіб отримання пенсій та соцвиплат для внутрішніх переселенців

Читать на русском
Укрпошта під час війни працює не всюди – пенсіонерам та отримувачам соцвиплат пропонують звернутися до Ощадбанку.

Українцям, які змушені були мігрувати всередині країни, але не можуть отримувати пенсії та соцвиплати поштою, пропонують отримати гроші в Ощадбанку.

Про це повідомили у пресслужбі державного банку.

«У випадку, якщо клієнт переїхав та поруч немає відділення Укрпошти, всі соціальні виплати можна отримати в Ощадбанку незалежно від місця реєстрації та проживання», – йдеться у повідомленні.

У банку надали посилання з адресами відділень, що працюють.

У банку також перерахували документи, які мають взяти з собою громадяни, що претендують на отримання соцвиплат. Ідеться про паспорт громадянина України, ідентифікаційний код і пенсійне посвідчення (за наявності).

Індексація пенсій: нардепи встановили щорічну датуРада на засіданні 15 лютого встановила дату індексації пенсій. Вона буде фіксованою щороку.

Там також зазначили, що для українців, які отримують виплати на картку Ощадбанку, нічого не зміниться – зміни торкнуться лише тих, хто користується послугами Укрпошти для отримання пенсій та інших соцвиплат і через війну зазнав труднощів з їх отриманням.

Нагадаємо, раніше ми писали, як оформити переадресацію пенсії для клієнтів Укрпошти. Повідомлялося, що поштарі зіткнулися з проблемами при доставці пенсій у деяких областях України під час війни.

Раніше в Мінсоцполітики розповіли, як виплачуватимуть пенсії під час воєнного стану. Березневі виплати ПФУ профінансував заздалегідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: