Отримати довідку переселенця та грошову допомогу вже можна через «Дію»

Читать на русском
З 19 квітня подати заявку на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи та отримання фінансової допомоги можна через застосунок Дія.
скрін з відео

З 19 квітня подати заявку на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО) та отримання фінансової допомоги можна через додатки «Дія». Для цього його потрібно оновити.

Про це повідомив у Telegram міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Україні потрібно 7 млрд доларів на місяць на соцвиплати – ЗМІПід час бесіди Зеленського з главою ЄК йшлося про термінову фінансову допомогу від Європейського Союзу; цю тему підіймали ще під час візиту фон дер Ляйєн в Україну минулого тижня

«Запустили комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Люди, які змушені були покинути свій дім і переїхали в межах України через повномасштабне вторгнення рф, можуть оформити статус ВПО у Дії та отримати виплату від держави — для себе і своїх дітей. Ви можете отримувати щомісяця 2 000 грн на себе та 3 000 грн на кожну вашу дитину. Гроші можна отримати на картку єПідтримка та витратити на будь-що (або ж зняти готівку)», - написав Федоров.

Послуга в додатку «Дія» стосується лише тих людей, які зараз перебувають в Україні та тих, хто досі не мав статусу ВПО. Трохи згодом з'явиться можливість податись на допомогу для всіх переселенців.

Щоб подати заяву, потрібно оновити програму.

Нагадаємо, у березні українці почали отримувати виплати за 6500 гривень допомоги.

Кабмін уже виділив кошти вимушеним переселенцям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: