Контейнерні містечка для внутрішніх переселенців після Львова з'являться під Києвом

Читать на русском
Сьогодні у Львові прем'єр-міністр Польщі відкрив контейнерне містечко для переселенців на 300-350 людей. Згодом такі міські з'являться під Києвом.
twitter.com/PremierRP

Сьогодні у Львові прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький відкрив контейнерне містечко для переселенців на 300-350 людей. Також він анонсував будівництво таких містечок довкола Києва.

Про це у вівторок, 19 квітня, повідомила канцелярія прем’єр-міністра Польщі.

Безкоштовний роумінг та єдиний платіжний простір: як влада планує полегшити життя біженцівУряд працює над тим, аби систематизувати допомогу біженцям у Європі. Денис Шмигаль розповів, як саме планують допомогти переміщеним особам.

«Ми робимо все, щоб захистити українських дітей та жінок. Таких містечок буде більше – тут знаходять притулок 300-350 людей. Лише у Львові буде 5 тис. людей. Наші посланці їдуть до міст навколо Києва і будуватимуть такі самі містечка», - сказав Моравецький.

Прем'єр Польщі також закликав Єврокомісію розпочати роботу фонду солідарності для України.

«Нема чого чекати. Не можна допустити, щоб більше чинилися злочини. Сьогодні санкції мають бути максимально жорсткими», - наголосив Моравецький.

За його словами, не менше 10 млн. жителів України були змушені покинути свої будинки, 6 млн. з них стали внутрішніми переселенцями.

Нагадаємо, раніше анонсувався візит Моравецького до Львова.

За даними ООН, кількість українських біженців наближається до 5 млн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: