Візит Блінкена та Остіна до Києва: Україні пообіцяли нову військову допомогу

Читать на русском
Ентоні Блінке та Ллойд Остін у Києві повідомили про те, що США виділять Україні ще більше 300 млн доларів військової допомоги.
Фото: AP

США нададуть Україні більше 300 млн доларів у вигляді іноземного військового фінансування і схвалять продаж боєприпасів на суму 165 млн доларів.

Про це під час секретного візиту до Києва Володимиру Зеленському повідомили держсекретар Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін, передає Associated Press.

Білий дім призначив спеціального координатора військової допомоги Україні – ЗМІГенерал у відставці Террі Вольф став спеціальним координатором військової допомоги США та союзників Україні.

Так, Остін і Блінкен оголосили про виділення 713 млн доларів іноземного військового фінансування для України та 15 союзних країн і країн-партнерів: безпосередньо Києву дістанеться близько 322 млн. Решта коштів буде розділена між членами НАТО та іншими країнами, які забезпечували Україну критично важливими військовими поставками з початку війни з росією.

Новий пакет допомоги разом із продажем боєприпасів неамериканського виробництва на суму 165 млн доводять загальну суму американської військової допомоги Україні до 3,7 млрд доларів з початку війни, заявили офіційні особи.

Крім того, Блінкен у ході візиту повідомив Зеленського про те, що Джо Байден незабаром оголосить про висування Бріджіт Брінк на пост посла США в Україні. Кандидатуру має затвердити Сенат.

Також найближчими днями невеликий штат співробітників американського посольства у Києві, яке зараз знаходиться в Польщі, почне здійснювати одноденні поїздки до Львова. Посольство у столиці поки що залишиться закритим.

Нагадаємо, 21 квітня президент США Джо Байден оголосив про надання чергового пакету допомоги Україні. Він включатиме 800 млн доларів для заходів безпеки, а також 500 млн у вигляді прямої економічної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: