Байден офіційно запропонував кандидатуру нового посла в Україні

Читать на русском
Бріджит Брінк офіційно висунута президентом США на посаду посла в Україні. Нині вона є послом у Словаччині.
sk.usembassy.gov

Президент США Джо Байден офіційно оголосив про свій намір призначити Бріджит Брінк новим послом США в Україні.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

В даний час Бріджит Брінк є послом США у Словаччині. У Білому домі зазначили, що свою двадцятип'ятирічну кар'єру на дипломатичній службі Брінк присвятила просуванню політики США у Європі та Євразії.

Як часто Україну відвідували перші особи СШАСкільки разів до України приїжджали американські президенти, віцепрезиденти та держсекретарі – на інфографіці.

До Словаччини Брінк працювала старшим радником та заступником помічника держсекретаря у Бюро у справах Європи та Євразії Державного департаменту США, відповідаючи за питання, пов'язані зі Східною Європою та Кавказом.

Також Брінк займала посаду заступника глави місії у посольствах США у Ташкенті (Узбекистан) та Тбілісі (Грузія).

Майбутній посол США в Україні має ступінь магістра міжнародних відносин та політичної теорії Лондонської школи економіки та політичних наук, а також ступінь бакалавра політичних наук коледжу Кеньон. Вона говорить російською та вивчала словацьку, сербську, грузинську та французьку мови.

Зазначимо, що посада посла США в Україні є вакантною вже три роки. Останньою її займала Марі Йованович, вона завершила місію у травні 2019 року. Потім змінилося кілька тимчасово повірених у справах: Джозеф Пеннінгтон, Вільям Тейлор та Крістіна Квін.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України ще на початку лютого заявили, що отримали від США запит на призначення Бріджит Брінк. МЗС запустило процедуру узгодження її кандидатури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: