У ЄС вважатимуть оплату газу рублями порушенням санкцій проти росії – Bloomberg

Читать на русском
У ЄС вважають, що оплата російського газу рублями не лише порушуватиме санкції, а й дасть росії надмірний контроль над угодами.
Reuters

Європейський союз попередив держави-члени, що вимога володимира путіна про оплату російського газу рублями порушить санкції, запроваджені після вторгнення в Україну.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерело.

Кулеба звернувся до ЄС: плата за газ у рублях буде допомогою у вбивстві українцівУ Міністерстві закордонних справ звернулися до країн Євросоюзу з попередженням не купляти російських газ за рублі.

Згідно з попереднім юридичним аналізом Європейської комісії, який вперше був опублікований раніше цього місяця, указ путіна істотно змінює процедуру та створює нову правову ситуацію.

Джерело каже, що нова процедура оплати передасть повний контроль росії щодо того, коли угоду буде завершено і в який момент покупця буде звільнено від зобов'язання. Це також дало б росії контроль над застосованим обмінним курсом, яким Москва могла б маніпулювати у своїх інтересах.

Крім того, такий метод оплати може призвести до зайвих витрат для покупця, оскільки угода повністю контролюватиметься росією.

Одним із найважливіших є те, що механізм порушуватиме санкції Євросоюзу, ухвалені у відповідь на вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщина готова платити росії за газ у рублях. Україна розглядає таку заяву Угорщини як недружню позицію щодо нашої держави.

Європейський союз та країни «Великої сімки» відмовилися платити за газ рублями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: