У росії вже вирішили приступити до політики газового шантажу Європи – Єрмак

Читать на русском
Європейському союзу час продемонструвати свою єдність та впровадити проти російських газу і нафти ембарго
Андрій Єрмакpresident.gov.ua

Припинення поставок газу з боку росії в європейські країни спрямоване на те, щоб посіяти серед союзників розкол. До політики газового шантажу росія вдалася, оскільки знаходиться в розпачі.

Про це заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

«Ми спостерігаємо типове для росіян підвищення ставок і відхід від будь-яких правил і зобов'язань. В ЄС неодноразово говорили, що платити за газ в рублях не будуть, оскільки в підписаних контрактах мова не йде про розрахунки в іноземній валюті» - сказав він.

Єрмак підкреслив, що таким чином росія відверто демонструє використання своїх енергоресурсів, як зброї проти демократії, і тепер Європейському союзу пора продемонструвати свою єдність і ввести проти російських газу і нафти ембарго.

Нагадаємо, в росії почали шантажувати Європу газом. Так, 26 квітня Польща і Болгарія отримали від російського газового монополіста «Газпром» заяву про те, що з 27 квітня в обидві країни припиняється поставка російського газу.

Нагадаємо, 31 березня президент росії володимир путін підписав указ про переведення розрахунків за газ в рублі з «недружніми країнами». Але в підсумку майже всі покупці газу з Європи відмовилися грати за правилами кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: