ЗСУ нанесли удар по позиціях окупантів на острові Зміїний

Читать на русском
Так, відзначено одне попадання в пункт управління окупантів. Знищено також самохідний ЗРК окупантів
Острів ЗміїнийВікіпедія

Збройні Сили України завдали удару по позиціях російських окупантів на острові Зміїний. Ворог зазнав втрат.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Корабельне угруповання флоту противника переформатоване в бік зменшення» - наголошується в повідомленні оперативного командування.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

Так, відзначено одне попадання в пункт управління окупантів. Знищено також самохідний ЗРК «Стріла-10», окупанти зазнали втрат у живій силі, цифри втрат противника зараз уточнюються.

Нагадаємо ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», що брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня Міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все-таки пішов на дно.

За попередніми даними, на борту крейсера загинуло не менше 37 осіб, приблизно 100 отримали поранення. Всього на кораблі було близько 500 членів екіпажу. Але росіяни визнали втрату тільки одного моряка з усього екіпажу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: