Побратимів ми не кидаємо: прикордонники намагають повернути захисників Зміїного в Україну

Читать на русском
У Держприкордонслужбі повідомили, що намагаються повернути захисників Зміїного в Україну, які зараз перебувають у полоні.
novoeizdanie.com

Державна прикордонна служба України разом зі Збройними силами України не полишають дій, аби достеменно дізнатися долю всіх прикордонників та морських піхотинців, які боронили острів Зміїний.

Про це повідомили у ДПСУ.

«Кожен із них уже став символом стійкості перед переважаючими силами кривавого ворога. Про їхню мужність знає не лише Україна, а й увесь світ», - наголосили там.

Прикордонники уточнили, що 26 лютого, коли російські ЗМІ повідомили, що військовослужбовців з острова доставили в тимчасово окупований Росією Севастополь, ми отримали надію, що наші побратими можуть бути живими.

«Аналізуючи відеоматеріали, які поширювала РФ, ми разом із колегами зі ЗСУ ідентифікували більшість військовослужбовців. Звісно, Російська Федерація намагається використовувати їх у своїй інформаційній пропаганді, і ми добре розуміємо, що полон – це те місце, яке не найкраще впливає на побратимів», - сказав речник голови Державної прикордонної служби України.

Там зазначили, що інформація про 13 загиблих прикордонників озвучувалася на основі попередніх даних, які були отримані в момент атаки ворога на острів, після чого зв’язок був втрачений.

«Долю прикордонників та воїнів ЗСУ ми намагалися перевірити залучивши цивільне судно Морської пошуково-рятувальної служби «Сапфір», яке виходило з метою виконання гуманітарної місії. Проте разом з екіпажем воно було незаконно захоплене окупантами», - додали у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, 24 лютого російські агресори захопили острів Зміїний на Одещині. Прикордонники боролися до останнього, доки не розпочався обстріл озброєнням військових кораблів ворога.

Через кілька днів Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що військовослужбовці, яки захищали острів Зміїний від російських окупаційних військ, живі і перебувають у полоні Збройних сил Російської Федерації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: