Захисники острова Зміїний живі і перебувають у полоні – Генштаб

Читать на русском
В українському Генеральному штабі повідомили, що російська армія захопила цивільне судно, а також узяла в полон військовослужбовців, які захищали острів.

Військовослужбовці, яки захищали острів Зміїний від російських окупаційних військ, живі і перебувають у полоні Збройних сил Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

«Щодо морських піхотинців та прикордонників, яких взяли в полон російські окупанти на острові Зміїний. Ми дуже раді дізнатися про те, що наші побратими живі і з ними все добре», – підкреслили у Генштабі.

Там додали, що після обстрілу острова Зміїний і інформації про загиблих та поранених до острову з метою виконання гуманітарної місії було направлено цивільне судно МПРС «Сапфір» для допомоги постраждалим. На судні також перебували представники церкви, проти російська армія незаконно захопила це судно.

«Незаконне захоплення цивільного судна - нонкомбатанта, що не здійснювали жодного військового завдання, є порушенням правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права. Вимагаємо від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України. Звертаємось до світової спільноти, до вірян усіх церков з проханням вжити усіх можливих заходів впливу на РФ задля повернення наших громадян», – підкреслили у Генштабі.

Нагадаємо, російські окупанти захопили острів Зміїний. Усім загиблим внаслідок захисту острова присвоять Героя України, заявив президент Володимир Зеленський. Згодом у Держприкордонслужбі заявили, що всі українські захисники острова Зміїний можуть бути живі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: