Польща передає Україні свої танки в обмін на британські – BBC

Читать на русском
Підкреслюється, що польські танки відправляються, як доповнення до передачі Україні британських бронемашин, про що говорилося раніше
Т-72 (РТ-91) ПольщіВікіпедія

Польща відправить в Україну у розпорядження ЗСУ всі свої танки Т-72, які залишилися на її озброєнні з часів, коли країна була членом соціалістичного табору. В обмін Польща отримає від Британії основні бойові танки Challenger 2.

Про це повідомляє Британська служба новин BBC з посиланням на підтвердження Міністерства оборони Британії.

Відбудова України з допомогою ЄС має розпочатися до завершення війни – глава ЄврорадиГлава Європейської ради заявив, що відбудова України з допомогою ЄС має розпочатися до завершення війни.

Зазначається, що офіційну заяву про це від імені міністра оборони Бена Уоллеса буде зроблено дещо пізніше. Також підкреслюється, що польські танки відправляються, як доповнення до передачі Україні британських бронемашин, про що говорилося раніше - це 120 бронемашин різних типів.

Нагадаємо, Європейський союз схвалив придбання важкого озброєння з подальшою передачею його Україні безкоштовно. Це допоможе українській армії в битві проти росії.

Канада передасть Україні у якості військової допомоги для Збройних сил деяку кількість буксируваних важких 155-мм гаубиць М777 з усім необхідним.

21 квітня президент США Джо Байден оголосив про виділення чергового пакету допомоги Україні. Він включатиме 800 млн доларів для заходів безпеки, а також 500 млн у вигляді прямої економічної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: