У росії вдруге за час війни проти України розповіли про свої втрати

Читать на русском
У росії у другий раз за час війни розповіли про свої втрати, щоправда, суттєво занизивши цифри.

У російському міністерстві оборони вдруге під час повномасштабного вторгнення в Україну озвучили втрати своєї армії. Цифри сильно занижені.

«На жаль, у ході спеціальної воєнної операції є втрати серед наших бойових товаришів. На сьогодні загинув 1351 військовослужбовець, 3825 отримали поранення», – заявив на брифінгу представник міноборони.

Зазначимо, що за даними українського Генштабу, в ході вторгнення загинули вже 16,1 тисяч російських військовослужбовців.

За консервативною оцінкою Пентагону, в Україні було вбито більше 7 тисяч російських військових. При цьому із понад 150 тисяч російських військовослужбовців, які беруть участь у війні, від 14 до 21 тисячі – поранено.

21 березня російське пропагандистське видання «Комсомольська правда» випадково опублікувало дані про втрати армії росії в Україні. За інформацією міноборони, було вбито 9,9 тисяч військових, ще 16,2 тисяч отримали поранення.

Через деякий час стаття на сайті була виправлена, а ці цифри видалено. Журналісти «КП» заявили, що «сайт зламали, а інформація фейкова».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: