Нові «Іскандери» біля кордону та бої на Донбасі: зведення Генштабу на 60-й день війни

Читать на русском
Окупанти продовжують стягувати сили до східних та північних областей України. Рф пригнала Іскандери до кордону.

Росія накопичує угруповання військ, перекидаючи та зосереджуючи додаткові підрозділи у Білгородській області у напрямку Харківської області. За добу ЗСУ відбили 12 атак окупантів на Донбасі.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу Збройних сил України 24 квітня.

Лише питання часу, коли російські вбивці отримають по заслугах за свої злочини – ЗеленськийЧас для всього світу подивитися правді в очі та визнати росію країною-спонсором тероризму. Хоча вона не спонсор, вона і є терорист

Так, за наявними даними, за 60 кілометрів від державного кордону України розгорнуто пускові установки ОТРК Іскандер-М.

Ворог продовжує часткове блокування Харкова, здійснює вогневу поразку підрозділів українських військ та об'єктів критичної інфраструктури.

З метою ускладнення переміщення українських сил у районі населеного пункту Коротичі противник провів дистанційне мінування місцевості.

Окупанти обстрілюють позицій українських військ у районах населених пунктів Курулька та Нова Дмитрівка, проводять повітряну розвідку позицій підрозділів ЗСУ за допомогою дронів Орлан-10 у районах населених пунктів Барвінкове, Курулька та Гусарівка.

Крім того, ворог нарощує інженерно-фортифікаційне обладнання позицій у Брянській області на відстані до трьох кілометрів від державного кордону України.

Генштаб ЗСУ також повідомив, що на території Донецької та Луганської областей за минулу добу було відбито 12 атак російських окупантів, знищено чотири танки, 15 одиниць броньованої та чотири одиниці автомобільної техніки, п'ять артилерійських систем.

Російські війська активізували наступальні та штурмові дії на Сєвєродонецькому, Курахівському та Попаснянському напрямках.

Йдуть бої в районах населених пунктів Зарічне, Рубіжне та Попасна. На Сєвєродонецькому напрямку ворог навів понтонні переправи через річку Червону. На Авдіївському напрямі нарощує систему протиповітряної оборони.

У Маріуполі окупанти продовжують обстрілювати українські підрозділи у районі Азовсталі. Наносяться авіаційні удари, у тому числі з літаків далекої авіації.

Нагадаємо, напередодні війська рф обстріляли ракетами Одесу, загинули вісім людей, серед них немовля.

Президент Володимир Зеленський визнав неготовність України до розблокування Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: