Ракетний удар по Одесі завдали літаками з акваторії Каспійського моря - ПК «Південь»

Читать на русском
Ракети по Одесі були запущені літаками стратегічної авіації Ту-95 росії з акваторії Каспійського моря.
Ілюстративне фотоfocus.ua

Сьогоднішній ракетний удар по Одесі, унаслідок якого зазнали пошкоджень об'єкти інфраструктури та загинуло 5 людей (серед них – трьохмісячна дитина), було здійнено з Каспійсього моря. При цьому, частину ворожих ракет збили сили ППО.

Про це повідомляє Повітряне командування «Південь» у Фейсбуці.

«23 квітня з 14:00 до 15:00 підрозділи протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» вели бойові дії зі знищення крилатих ракет противника, які були запущені літаками стратегічної авіації Ту-95 росії з акваторії Каспійського моря», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час ведення бойових дій зенітні ракетні підрозділи знищили дві ворожі крилаті ракети (попередньо Х555 або Х101), випущені по Одесі, та 2 БПЛА оперативно-тактичного рівня, які, ймовірно, здійснювали корекцію польоту крилатих ракет та ставили активні перешкоди засобам протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомляється, дві ворожі ракети уразили військовий об’єкт та 2 влучили в житлові будинки.

Зазначимо, що внаслідок ракетного удару по Одесі загинуло 5 людей, серед них – трьохмісячна дитина.

Нагадаємо, о 13:20 в Одесі та області оголосили повітряну тривогу. За десять хвилин містяни чули вибухи. Після чого з'явилася інформація щодо пошкодження військового об'єкту та житлового будинку. Крім цього, воїнами зенітних ракетних підрозділів було знищено дві ворожі крилаті ракети, які здійснювали удар по місту Одеса та 2 БПЛА.

Раніше також повідомляли, що Служба безпеки України ліквідувала в Одеській області російську агентурну мережу та затримала трьох осіб, які співпрацювали з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: