Євросоюз схвалив придбання та передачу важкого озброєння для України – Шарль Мішель

Читать на русском
Євросоюз не буде публічно повідомляти про закупівлі з міркувань безпеки. Важке озброєння буде купуватися країнами ЄС і надходити Україні безплатно
Шарль Мішельpresident.gov.ua

Європейський союз схвалив придбання важкого озброєння з подальшою передачею його Україні безкоштовно. Це допоможе українській армії в битві проти росії.

Про це розповів президент Європейської Ради Шарль Мішель в інтерв'ю Європейській правді.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

«Про це не буде дуже багато новин, з міркувань безпеки. Але ми дотримуємося своїх зобов'язань поставити вам цю зброю... Я прекрасно пам'ятаю, як через два дні після початку війни президент Зеленський подзвонив мені та попросив координувати надання Україні зброї. Для ЄС це було дуже складне рішення, ми такого ще не робили. Але ми впоралися за кілька годин!»- сказав він.

Мішель зазначив, що через інструмент European Peace facility Євросоюз виділив для потреб Збройних сил України півтора мільярда євро. Це не рахуючи військової підтримки від окремих держав ЄС, які допомагають Україні озброєнням і спорядженням.

«Але цієї допомоги недостатньо, ми повинні та будемо робити ще більше» - запевнив він.

Нагадаємо, 21 квітня стало відомо, що США виділяють Україні додатковий пакет допомоги. Він включатиме 800 млн доларів для заходів безпеки, а також 500 млн у вигляді прямої економічної допомоги. Також США розробили нову систему безпілотників Phoenix Ghost для потреб України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: