Сирійська влада не виконує обіцянки про постачання найманців для російської армії – ГУР МО

Читать на русском
Судячи з переговорів росіян з сирійцями, про які відомо українським розвідникам, влада Сирії затягує час, щоб не відправляти до України своїх бойовиків.

План із залучення найманців до війни в Україні на боці рф провалює влада Сирії.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки міністерства оборони України.

«22 березня відбулась зустріч між командувачем 8-ї бригади в південній сирійській провінції Дера полковником Насімом Абу Ірра, та генералом збройних сил РФ Олександром Журавльовим (виконує функції командувача російського угруповання у південних провінціях Сирії). Під час зустрічі російський генерал поставив чітку вимогу сформувати та надати список імен та особистої інформації бойовиків з підрозділів Абу Ірра та з Сил оборони Сирії, які готові до участі у війні проти України. Сирійський полковник не надав чіткої відповіді», – йдеться у повідомленні.

Водночас, розвідники повідомляють, що замість конкретики полковник пообіцяв вийти на зв’язок пізніше – після консультацій «з іншими представниками керівного складу 8-бригади».

У ГУР МО уточнили, що попередні обіцянки влади Сирії на сьогодні не виконуються: тамтешні військові не хочуть віддавати життя за примарну грошову винагороду.

«Відомо, що наразі російські оперативники також намагаються домовитись про вербовку найманців зі складу 16 бригади Сирійської Арабської Республіки», – додали українські розвідники.

Раніше повідомлялося, що до рф перекидають найманців з чотирьох країн для війни в Україні на боці російського агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: