Маріуполь триматиметься до останнього – Буданов

Читать на русском
При цьому він спростував інформацію про те, що російське угруповання в Маріуполі ослаблене; сили угруповання окупантів, попри втрати, ще дуже далекі від виснаження
Зруйнований МаріупольReuters

Російські окупанти вимагають від захисників Маріуполя кинути зброю і здатися в полон, але всі пам'ятають про Іловайськ, тому росіянам вже ніхто не вірить. Маріуполь триматиметься до останнього.

Про це заявив глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі Національного телемарафону.

«На наш погляд, це дуже нагадувало операцію в Іловайську. Я абсолютно повністю впевнений в тому, що наші захисники не здадуться і будуть оборонятися до останнього – це буде не їх знищення, а наша загальна перемога. Маріуполь буде деблокований і звільнений. А наші хлопці, що знаходяться там, вони справжні герої» - розповів він.

При цьому він спростував інформацію про те, що російське угруповання в Маріуполі ослаблене. За його словами, сили угруповання окупантів, попри втрати, ще дуже далекі від виснаження. Росіяни постійно намагаються взяти місто, не припиняючи штурмувати українські позиції. Але Буданов вважає, що Маріуполь обов'язково буде деблокований і звільнений силами ЗСУ - захисникам міста треба тільки протриматися.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація в блокадному Маріуполі з кожним днем стає все більш нестабільною. Зараз практично неможливо оцінити кількість жертв і руйнувань, понесених в результаті штурму Маріуполя.

З моменту початку облоги Маріуполя російськими окупантами понад дві тисячі російських солдатів були знищені захисниками міста. Російські війська мають великі втрати, намагаючись взяти місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: