Україна вже має більше боєготових танків, ніж росія –Пентагон

Читать на русском
Сам факт того, що українські війська мають перевагу у важкій бронетехніці, потужному аргументі сили в наземному бою - примітний момент
Трофейний танк Т-90А зс росіїFacebook

В Україні склалася парадоксальна ситуація - українські збройні сили мають значно більшу кількість боєготових танків, ніж протистоїть їм російська армія.

Про це повідомляє американське видання Washington Post з посиланням на слова представника Пентагону.

«Зараз в українців більше танків, ніж у росіян - і вони, безсумнівно, мають право їх використовувати» - сказав він.

За словами чиновника, баланс змінили танки Т-72, які Україні передав ряд європейських країн. Ця заява примітно тим, що єдиною країною, яка офіційно передала Україні танки Т-72, є Чехія.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Чиновник сказав виданню, що порівняльний підрахунок боєготових танків не є якісь визначальним фактором у війні - зараз росія переорієнтує своє вторгнення, щоб зосередитися в основному на Донбасі та вздовж південного узбережжя. Але сам факт того, що українські війська мають перевагу у важкій бронетехніці, потужному аргументі сили в наземному бою - примітний момент, оскільки зараз союзники об'єднують ресурси, щоб допомогти ЗСУ відбити напад росії.

Російські війська втратили частину своєї бронетехніки знищеної, багато танків були кинуті або захоплені українськими військовими. З усім тим, росіяни все ще намагаються переоснастити свої БТГр, але незрозуміло, чи вплине це на баланс танкових сил.

Нагадаємо, німецький оборонний концерн Rheinmetall готовий поставити Україні партію (до 50 штук) вживаних Leopard 1.

Тим часом російське підприємство виробництву танків - «Уралвагонзавод» - скорочує випуск нової бронетехніки через проблеми з фінансуванням та імпортними комплектуючими.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: