Примусово мобілізованим з ОРДЛО краще відразу здаватися в полон ЗСУ – Данилов

Читать на русском
На території ОРДЛО йде примусова мобілізація, забирають в армію всіх чоловіків, кого можуть знайти, в тому числі навіть викладачів вузів та професорів
Олексій ДаніловBBC News

Чоловіки, яких російські окупанти примусово призвали у свою армію з тимчасово окупованих територій України, мають можливість здатися в полон солдатам ЗСУ і воювати на боці українських військ, а не згинути в черговому наступі в лавах російської армії.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов в ефірі Національного телемарафону.

«Якщо життєві обставини так склалися, що на них наділи цю форму, потрібно відразу здатися нашим військам, розповісти свою історію. Це перше, що потрібно зробити обов'язково... Краще воювати на нашому боці, ніж вас будуть примушувати» - сказав він.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

Данилов зазначив, що на території ОРДЛО йде примусова мобілізація, забирають в армію всіх чоловіків, кого можуть знайти, в тому числі навіть викладачів вузів і професорів (студентів відправили кількома тижнями раніше). У разі відмови людину можуть заарештувати й більше її ніхто не побачить. Нещодавно ЗСУ взяли в полон групу насильно мобілізованих, які виявилися викладачами та працівниками професійно-технічного училища - росіяни забрали їх прямо з занять і кинули на фронт без будь-якої підготовки.

Раніше стало відомо, що країна-агресор почала втягувати у війну проти України жителів тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, що не підлягають призову. Ворог мобілізує інвалідів дитинства і співробітників «стратегічних підприємств».

Тим часом в Україні Верховна Рада звільнила від призову під час мобілізації ще одну категорію – студентів і викладачів закладів професійно-технічної освіти. Відповідні зміни до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» ВРУ внесла 14 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: