США готові сприяти в передачі Україні танків для ЗСУ – NYT

Читать на русском
Передаватися Україні будуть танки радянського виробництва - українські Збройні сили мають досвід поводження з такими бойовими машинами
Ілюстративне фотоliga.net

Адміністрація президента США Джозефа Байдена обговорює можливість сприяння Україні в передачі для потреб Збройних сил України основних бойових танків радянського виробництва.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на офіційного представника США.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

У Білому домі, таким чином, вирішили задовольнити запит президента Володимира Зеленського про важке озброєння для ЗСУ, яким вміють користуватися українські військові. Це перший випадок за всю війну, коли США будуть активно допомагати в отриманні та перекиданні танків в Україну.

Відомо, що поставки танків будуть здійснені найближчим часом, але про кількість представник США не сказав нічого.

Нагадаємо, раніше в Україну прибула перша велика партія протитанкової зброї, на закупівлю якої дав згоду уряд Німеччини.

Україна може отримати системи протиповітряної оборони С-300 від Словаччини. Попередньо, в Кошице вже погодилися надати їх Україні в обмін на інші системи ППО від країн НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: