Армія США використовує уроки української війни для власної підготовки

Читать на русском
У каліфорнійській пустелі Мохаве інструктори армії США вже використовують уроки з війни росії проти України, і готують солдатів до майбутніх боїв.
Getty Images

У каліфорнійській пустелі Мохаве інструктори армії США вже використовують уроки з війни росії проти України, і готують солдатів до майбутніх боїв.

Про це повідомляє ABC News.

Використовуючи уроки, зроблені з російсько-української війни, американські інструктори готують солдатів до можливих майбутніх боїв з великим противником, таким як Китай чи росія. У навчаннях беруть участь російськомовні рольовики. Вони зображають представників ворожої держави, які контролюють вигадане місто Уджен.

Курсом крейсера «Москва». Колонка Леоніда ШвецяУ Росії після розпаду СРСР так і не відбулася фактична зміна еліт. У цьому сенсі зараз триває війна України з Радянським Союзом, який намагається помститися.

«Також за легендою, вони постійно розповсюджують у соцмережах дезінформацію проти бригади американських військових, які готуються до атаки на захоплене ворогом місто. Згідно зі сценарієм навчань, найближчими тижнями військових навчатимуть прийомів боротьби з ворогом, який має намір знищити місто ракетними залпами, щоб його захопити», – зазначають у повідомленні.

Міністр армії США Крістін Вормут розповіла, що їхні військові дивляться, що відбувається в Україні, і намагаються винести уроки.

«Досвід російсько-українських відносин є дуже переконливою ілюстрацією для нашої армії того, наскільки важливою буде інформаційна сфера», – додала Вормут.

Нагадаємо, США боротимуться з російськими спробами обійти санкції. Протягом пари тижнів Вашингтон отримає всі дані про тих, хто допомагає москві обходити обмеження, після чого лазівки будуть жорстко перекриватися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: