Салліван анонсував покарання для країн, які допомагатимуть росії обходити санкції

Читать на русском
Каральні заходи США поширюються на всіх, хто спробує допомогти росії обійти санкції, незалежно, знаходяться вони на території рф або за її межами
Джейк СалліванAFP 2022

США боротимуться з російськими спробами обійти санкції. Протягом пари тижнів Вашингтон отримає всі дані про тих, хто допомагає москві обходити обмеження, після чого лазівки будуть жорстко перекриватися.

Про це розповів радник президента США Джозефа Байдена з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Курсом крейсера «Москва». Колонка Леоніда ШвецяУ Росії після розпаду СРСР так і не відбулася фактична зміна еліт. У цьому сенсі зараз триває війна України з Радянським Союзом, який намагається помститися.

«Думаю, що протягом наступного тижня-двох ми отримаємо відомості про тих, хто намагається сприяти ухиленню росії від санкцій. Причому, як всередині рф, так і за її межами. І вони стануть нашими мішенями» - сказав він, додавши, що Білий дім займається цим питанням і присвятить йому найближчі дні.

Тим часом санкції проти росії дають свої плоди. Російське підприємство з виробництва танків - «Уралвагонзавод» - скорочує випуск нової бронетехніки через проблеми з фінансуванням та імпортними комплектуючими.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про спеціальні рішення у сфері протидії підтримці агресії проти України та забезпеченню національної безпеки. Закон включає і заморозку активів.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський закликав президента США Джозефа Байдена внести росію до списку країн, які є спонсорами тероризму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: